dinsdag 16 november 2010

Dag 10 - Kyoto

Weer heerlijk weer vandaag, dus in plaats van met de bus Kyoto rond te crossen zijn we gaan fietsen. 1500 Yen voor een dag een elektrische fiets, dus da's helemaal mooi met al die heuvels hier! Ik had vantevoren alle adressen ingevoerd in Navico (soort Japanse versie van TomTom) en dat werkte verrassend goed:


De eerste stop was Kinkaku-ji; tempel van het Gouden Paviljoen. De tempel staat sinds 1994 op de werelderfgoedlijst van Unesco. De buitenkant is bedekt met bladgoud:


Hoewel de tuin rondom deze tempel niet echt populair is om zijn herfstkleuren waren de bladeren hier toch ook aardig rood gekleurd.


Van Kinkaku-ji zijn we naar het Daitoku-ji complex gefietst. Dit was erg groot maar had niet echt een duidelijke ingang. Wel een mooie tori in een van de straten eromheen:


Omdat het complex allemaal wel erg vaag was hebben we deze maar overgeslagen en zijn richting het oosten gegaan. Eerste stop daar was Ginkaku-ji; tempel van het Zilveren Paviljoen. Dit is een zen tempel die is ontstaan in 1460.


Dit paviljoen is gebaseerd op het Gouden Paviljoen. Oorspronkelijk was men van plan de buitenkant met zilver te bedekken.


Van Ginkaku-ji zijn we via het Philosopher's Path naar Eikando gefietst. Dit was echt supermooi.


Eikando is een van de populairste plekken in Kyoto voor het bekijken van de herfstbladeren. Bij de tempel loop je een stuk door verschillende gebouwen heen, waarbij je uitzicht hebt op de verkleurde bomen eromheen.




Vanaf Eikando zijn we naar Maruyama park gefietst. Hier staat de bekende weeping cherry tree:


Die er in het voorjaar een stuk mooier uitziet (april 2009):


Iets verderop in het park was bij de Yasaka Shrine een ceremonie aan de gang:


Nadat we met de fiets het park doorgelopen waren zijn we bergop naar de Kiyomizu-dera Tempel gegaan. Dit is een Boeddhistische tempel uit 1633. De smalle straat ernaartoe is erg druk.


Van bovenaf heb je mooi uitzicht op de heuvels eromheen, waar de bomen al aardig aan het verkleuren zijn:


En van Kyoto:


Aangezien het tegen het eind van de middag liep hebben we bovenaan de berg wat gegeten. Er zat een klein tentje waar ze okonimiyaki hadden:


Na het eten zijn we nog naar de Daitoku-ji tempel gefietst, maar deze bleek al dicht te zitten. Dus toen maar op de fiets terug naar het hotel gegaan. De laatste dag in Kyoto zit erop. We hebben nu een paar tempels gezien waar we de vorige keer geen tijd voor hadden. Als we nog een keer gaan moeten we de Kyoto Tower maar eens op:


Zie net dat Momolita op haar blog ook wat heeft geschreven over de workshop. Engelse vertaling:


Morgen gaan we met de trein naar Kanazawa.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage