woensdag 17 november 2010

Dag 11 - Kanazawa

Vandaag zijn we met de trein naar Kanazawa gereisd. 245 kilometer en iets meer dan 2 uur met de trein. Blije Japanse koekjes op het station:


Onderweg ernaartoe links en rechts rijstvelden en een paar meertjes:


Bij Kaga-Onsen staat een gigantisch standbeeld. Het schijnt 73 meter hoog te zijn en ooit gemaakt te zijn voor een of ander amusementspark ><

Uiteindelijk komen we rond 1 uur aan op Kanazawa Station. We wilden alvast kaartjes voor de bus naar Shirakawa-go reserveren, maar toen die gast onze koffer zag begon ie moelijk te doen en zei dat dat waarschijnlijk niet ging passen op de bus. We zouden ze eventueel vooruit kunnen sturen, maar besloten om dan maar met de trein naar Takayama te gaan vrijdag.


Ze zijn in Japan nogal strikt met inchecken, dus we kunnen de kamer pas om 15:00 op, zwaar irritant. Dus maar een beetje in de buurt rondgekeken.


Aan het eind van de middag zijn we naar Omicho Market gelopen. Het stikt hier van de visverkopers. Met nog bewegende krabben...


Daarna bij een warenhuis naar de Kimonosafdeling geweest. Echt cool om zoiets in het echt te zien.


Zorischoenen met bijpassende tassen:


2011 wordt het jaar van het konijn in Japan. Ze hebben nu in veel winkels dus allerlei konijnenspul staan:


's avonds zijn we nog even bij het station langs gelopen. Voor het station staat de Tsuzumi-mon poort. Tsuzumi betekent drum; omdat de poten van de poort op de onderkant van een hand trommel lijken.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage