donderdag 18 november 2010

Dag 13 - Takayama

Vandaag wilden we met de bus via Shirakawa-go naar Takayama gaan, maar schijnbaar passen de koffers niet op een bus (durfden ze niet te zeggen) en was ook onduidelijk of je ze in Shirakawa-go je kan stallen. Aangezien we weinig zin hadden om daar van 10:00-16:00 met twee koffers rond te sjokken besloten we maar met de trein naar Takayama te gaan:


Dit was op zich ook best leuk, omdat je langs allerlei kleine dorpjes komt en door de bergen gaat.


Takayama ligt op ongeveer 600 meter hoogte. De trein ernaartoe was bestond uit 1 wagon, we hadden mazzel dat er nog plek was en we konden zitten.


Tegen 12:30 kwamen we aan in Takayama, een stad die rond 1504 is ontstaan.


Het kleine centrum bestaat vooral uit souvenirwinkels en eettentjes. Hier was zo'n mannetje een rijstcracker met vis en zeewier aan het maken:


De kleine straatjes in het oude centrum, uit de Edo periode (1600-1868):


Ook verkochten ze in allerlei winkels dit soort konijnen in kimono, van 100 tot 190 euro:


Hier verkochten ze kleine pannekoekjes in de vorm van een vis, gevuld met kastanjes of chocola:


De onvermijdelijke herfstboom, waar zo'n beetje iedereen een foto van moest maken:


In het zuidelijke deel van het centrum zitten een aantal sake brouwerijen, sommigen bestaan al enkele eeuwen:


Winkeltjes liggen hier vol met Sarubobo poppetjes. Bedoeld als geluks amuletten. Oorspronkelijk maakten oma's deze voor hun kleinkinderen:


Tegen drie uur zijn we richting het hotel gegaan, want ook hier kon je pas om klokslag 3 uur inchecken.


We zitten in het Takayama Ouan hotel. Dit hotel heeft 13 verdiepingen en is deels traditioneel Japans ingericht. Zo moet je je schoenen uit zodra je het hotel ingaat, omdat er tatami matten op de vloer liggen. Ook de kamers zijn zo ingericht en je slaapt op een matras op de vloer:


Boven, op de 13e verdieping, hebben ze een aantal onsen baden, waarvan drie privebaden met uitzicht over de stad en de bergen eromheen.




's avonds gegeten bij een superklein restaurantje. Ze hadden Engelstalige menu's hangen, maar dat betekende niet dat ze ook Engels spraken ^__^


Allebei weer okonomiyaki genomen: soort gevulde pannenkoek met eieren, kool, noodles, varkensvlees en inktvis erin. Okonomiyakisaus erop en wat visschaafsel, super lekker:


Daarna nog een portie takoyaki: gegrilde deegballen met gember, groene ui en baby-octopus erin. Okonomiyakisaus erop en genieten:


Morgen gaan we naar het Hida Folk Village: een openluchtmuseum met iets van 30 oude huisjes die vanuit andere regio's in Japan hierheen zijn gebracht. De huisjes zijn tussen de 100 en 500 jaar oud.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage