vrijdag 19 november 2010

Dag 14 - Takayama

Vanochtend vroeg zijn we naar het Hida Folk Village gegaan. Op weg erheen kom je langs een gigantisch gebouw met goudkleurig dak, dit is de Makikari Main World Shrine.


In het openluchtmuseum staan zo'n 30 gebouwen uit de omgeving van Takayama.


Sommige huizen hebben daken in de gassho-zukuri stijl, gemaakt om de hevige sneeuwval hier te kunnen weerstaan. De top van het dak ziet er (soms) uit als twee gevouwen handen die aan het bidden zijn.


Van binnen zijn de huizen bekleed met tatami matten. In elke huis brandt een haardvuur.


Achterin het bos was op een heuvel een kleine shrine gebouwd. Het plafond van de shrine is beschilderd door een stuk of 60 kunstenaars. De shrine is helaas slechts 2 maanden per jaar geopend.


Rond half elf zijn we teruggegaan naar het dorp. Je ziet hier regelmatig van zulke bonsaiboompjes, erg grappig:


In het dorp zijn we naar de Miyagawa Morning Market gegaan, een klein marktje aan het water waar de lokale producten verkopen. Daarna zijn we doorgegaan naar de Festival Floats Exhibition Hall:


In deze hal staan 4 praalwagens uitgestald van het Takayama festival. Er zijn er 11 in totaal, maar de hal is niet groter, dus rouleren ze 3x per jaar.


Het Takayama festival schijnt 1 van Japans 3 mooiste festivals te zijn. Het wordt gehouden in april en oktober. De praalwagens zijn al een paar honderd jaar oud.


Met het kaartje van de Floats Exhibit kan je ook naar binnen bij Sakurayama Nikko-Kan. Hier hebben ze het Nikko Toshogu Mausoleum op schaal 1:10 nagebouwd. Het heeft 33 man 15 jaar gekost om het af te maken.


Vanaf het museum hebben we een stuk van de Takayama Walking Tour gelopen. De route gaat langs kleine straatjes...


... waar toevallig en bruidspaar doorheen kwam:


Ook hier weer schitterende herfstkleuren:


Het tweede deel van de route gaat via allerlei tempels en over een kerkhof heen. We hebben hier een stukje gelopen, maar hadden het toen vrij snel gezien.


Na een tijdje in Japan wordt je een beetje tempelmoe, dus besloten we de rest van de dag maar een beetje te chillen. 's avonds naar een Mc in de buurt gesjokt. Ze hebben hier voor DoCoMo klanten een betaalsysteem met RFID: telefoon op een leesapparaatje leggen en je kan betalen!


Daarna langs een grote supermarkt gesjokt. Ladingen vage smaken drinken hier, Fanta perzik, 4 soorten Qoo:


Morgen moeten we om 08:00 de trein naar Nagoya hebben, waar de I-Doll Show 10 wordt gehouden.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage