zondag 21 november 2010

Dag 15 - Nagoya & Shizuoka

Vandaag hebben we 541 kilometer afgelegd. Vanochtend om 7 uur aan het ontbijt (stukken zalm, sjezus wat lekker!) en druk dat het was, schijnbaar waren alle Japanners in het hotel ook uit bed gevallen ofzo. Om 8 uur zaten we in de trein richting Nagoya: 2,5 uur door de bergen. 's ochtends was het in Takayama mistig en rond het vriespunt... Rond half elf in nagoya en toen door naar Port Messe: een congrescentrum in het zuiden van Nagoya waar de I♥doll Show 10 gehouden werd.


Ze verkochten allerlei kleren, voor verschillende soorten poppen, hier een paar Wonderfrogs:


Jurkjes voor Blythe:


Na een paar minuten schrok Valeri zich de pleuris: sprong opeens Momolita tevoorschijn, die had ook een stand daar, met alle leerlingen van de naaicursus die ze schijnbaar in Nagoya geeft:


Na anderhalf uur rondkijken hielden we het voor gezien, omdat we nog naar Shizuoka moesten. Hier staat een 1:1 Gundam, ter ere van het 30-jarig bestaan van Gundam. Vanaf het treinstation kan je hem al zien:


Het beeld is 18 meter hoog en weegt bijna 35 ton! Het stond eerst in Tokyo bij Odaiba, waar het zo'n 4 miljoen bezoekers trok...




Op de volgende foto zie je links het standbeeld en rechts van de toren de contouren van Mt. Fuji.


Vanuit de trein iets verderop was hij iets beter te zien, de vulkaan Fuji-san, met 3776 meter de hoogste berg in Japan. Voor het laatst uitgebarsten in 1707.


Tegen 17:00 waren we terug in Tokyo, waar het weer een graad of 20 was. Eerst wat gegeten en toen nog even Shinjuku in gegaan. Zondagavond en enorm druk op straat, soms lijkt het alsof ze hier alleen maar aan het winkelen zijn:


Bij een boekhandel, ladingen boeken van Blythe en andere poppen:


En in een gokhal, een Rilakkumabeer grijpmachine:


We hebben helaas nog maar twee dagen te gaan in Tokyo, zouden er zo nog een week of twee aan vast willen plakken. De tweede keer in Japan is alles net even makkelijker: je weet de weg, weet dat mensen erg behulpzaam zijn en wat je kunt verwachten... Ik zou hier rustig tot de kerst kunnen blijven :)

4 reacties:

Op 21 november 2010 om 08:30 , Blogger Sander zei...

Klinkt lekker dat ontbijt! Plakken rauwe zalm?

 
Op 21 november 2010 om 14:52 , Blogger Matthijs zei...

Neu, wel gebakken ofzo, beetje zoutig gemaakt...
Bleef maar teruggaan voor meer, die Japanners braaf 1 stukje van alles wat er lag (freaky Japans spul ook), ik alleen maar zalm ophalen.... Lekkerrrrrr

 
Op 22 november 2010 om 05:02 , Anonymous Anoniem zei...

Wonder dat je dat zalm lust, laatst bij de jappaner niet
Gerd

 
Op 22 november 2010 om 13:58 , Blogger Matthijs zei...

Hèhè, ik had die zalm al op voordat jij met je ogen kon knipperen ; )

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage